Mint minden weboldal, a szerelvenybolt.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár.
Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket.

Hogyan válasszunk zuhanyfejet?

Hogyan válasszunk zuhanyfejet?

A zuhanyzás komfortérzetét nagyrészt a zuhanyfej határozza meg, ugyanis ezen keresztül érintkezünk közvetlenül a vízsugarakkal. Többek között ezért sem mindegy, hogy milyen fajtával szereljük fel fürdőnket. A zuhanyfej kiválasztását leginkább ízlésünk, pénztárcánk, zuhanyzási, fürdési szokásaink befolyásolják, de ezek mellett a gazdaságossága, hatékonysága és környezetkímélősége sem utolsó szempont.

Az alábbi tényezőket érdemes átgondolni:

  • Egy átlagos zuhanyzás hossza
  • Az ilyenkor használt átlagos vízhőmérséklet
  • Vízsugarak intenzitása

Ezek alapján be tudjuk kategorizálni, hogy milyen típusú és fajtájú zuhanyfej elégíti ki zuhanyzási szokásainkat. Ha kedveljük a hosszúra nyúlt tusolásokat, akkor vegyük figyelembe, hogy egy kisebb fejű változattal kevesebb vizet pazarolunk el, mint egy óriási felületű rózsával! Az adott termék vízsugarainak intenzitásával kapcsolatos információkat a termékleírásban találhatjuk meg. Itt szintén tartsuk szem előtt, hogy minél magasabb ez az érték, annál több vizet fogyaszt a rendszer!

Formavilágát tekintve meglehetősen sokszínű a zuhanyrózsa-paletta: a kör és ovális formájúaktól kezdve a csőrózsákon át a szögletes összes típusával találkozhatunk. Ha több energiát és pénz áldozunk a felkutatásukra, akkor egészen egyedi és elképesztő formavilágúakra is bukkanhatunk.

Felszerelését illetően is változatos a kínálat. Léteznek fix, rögzített típusúak, de a mozgatható, kézbe vehető változatok szintén elterjedtek. Modernitás és esztétikai szempontból az esőztető vagy plafonba szerelt változatok a kedveltek.

Az anyag és szín kiválasztásakor érdemes figyelembe venni, hogy mennyire illeszkedik a csaptelephez és a zuhanyzó többi eleméhez, szerelvényeihez, így stílusban harmonizáló lesz az összkép! Színeket tekintve a fehér, a fekete és a fém tartozik a legkedveltebbek közé, de mélyebb kereséssel szinte bármilyen színben hozzájuthatunk leendő zuhanyrózsánkhoz. Anyagát tekintve a rozsdamentes acél az elterjedtebb, de vízkőmentes, műanyag és bronz változatban is népszerű. A zuhanyfej felülete lehet matt vagy fényes.

Funkcionalitása alapján lehet egyszerű, fix intenzitású, de változtatható is. Emellett egészen extrém tulajdonságokkal rendelkezők is léteznek. A masszázsfejes zuhanyrózsa tökéletes azoknak, akiknek a zuhanyzás nemcsak a mindennapi rutin része, hanem egyben pihentető rituálé is. Kétségkívül a nagyobb fejű és intenzívebb vízsugarú változatok jóval komfortosabb fürdőzést tesznek lehetővé, viszont vegyük figyelembe, hogy a nagyobb intenzitásnak köszönhetően a vízfogyasztás is megugrik ezeknél a típusoknál!

Gazdaságosság és energiatakarékosság

Az újabb generációs zuhanytelepekkel ma már óriásit spórolhatunk az éves vízfogyasztáson. A perlátor egy olyan csapra szerelt szövetszűrő, amely levegővel dúsítja fel a vizet, melynek következtében megtartja a megszokott vízmennyiség-érzetet, mialatt csökkenti a valódi vízfogyasztást. Hasonló hatást érhetünk el az állítható zuhanyfejekkel is, ráadásul a vízmennyiség szabályozása mellett az erősségét is beállíthatjuk. A szűkítő betétes zuhanyfejjel szintén a víztakarékos működést segíthetjük elő, mivel az átfolyási sebességet szabályozhatjuk vele.

Tehát az esztétikai szempontok mellett érdemes a gazdaságosságot is előtérbe helyezni, hiszen így rengeteget spórolhatunk, mialatt a környezetet is védjük

Tekintse meg zuhanyfejeink széles választékát!