Mint minden weboldal, a szerelvenybolt.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár.
Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket.

Indirekt tárolók és pufferek hőszivattyúhoz

Indirekt tárolók és pufferek hőszivattyúhoz

 

Indirekt tárolók és pufferek hőszivattyúhoz

 

A hőszivattyús fűtés napjaink korszerű, energiahatékony és egyre közkedveltebb fűtési megoldását testesíti meg. A legtöbb esetben mennyezetfűtéssel, falfűtéssel, padlófűtéssel kombinálják, melynek az az oka, hogy ezek mind alacsony hőmérsékletű rendszerek, mely ideális a hőszivattyúk számára, ugyanis ezen a hőmérsékleten a leghatékonyabbak.

 

Miért szükséges indirekt tároló a hőszivattyúhoz?

A jól megválasztott indirekt tároló magas komfortérzetet biztosít nagyobb mennyiségű meleg víz felhasználása esetén is. Az indirekt tároló használata hőszivattyúval korszerű és hatékony módja a használati meleg víz előállításnak. A víz felmelegítése nem akkor történik, amikor azt fel szeretnék használni, hanem már korábban, így felhasználásra készen megfelelő időben nagy mennyiségű, megfelelő hőmérsékletű víz áll rendelkezésre fürdéshez, tisztálkodáshoz.


Hogyan működik az indirekt tároló?
 

Az indirekt tárolóban egy beépített hőcserélő (csőkígyó, csőspirál) helyezkedik el, melyben a hőszivattyú (vagy más hőtermelő berendezés) által előállított meleg vizet keringtetünk, mely felmelegíti a tartályban található vizet. A használati meleg víz előállításához hőszivattyú esetében magasabb előremenő víz hőmérsékletre van szükség, mely esetén a hőszivattyú hatékonysága csökken, ezért törekedni kell arra, hogy minél kevesebb ideig legyen szükség ilyen módon üzemeltetni. Ezt legegyszerűbben a hőcserélő felületének növelésével érhetjük el. Nagyobb felületű hőcserélővel lényegesen rövidebb idő alatt melegíthetjük fel a vizet, így gazdaságosan, rövid idő alatt készíthetünk használati meleg vizet.


Miért éri meg Az Install Watex indirekt tároló?
 

Az Install Watex indirekt tárolók nem csak a hőszivattyúhoz biztosítanak magas szintű melegvízellátást, hanem bármilyen fűtési rendszerhez alkalmazható, mint például kondenzációs készülékekhez, kazánokhoz, vagy szolár rendszerekhez. Minden igényt kielégítő komfortérzetet biztosít, könnyen telepíthető és minimális karbantartást igényel.

 • Megnövelt hőcserélővel
 • Indirekt tárolók rendelhetők 160, 200, 300, 400 és 500 literes kiszerelésben is
 • Magnézium anód védelemmel ellátva
 • Kiváló minőségű hőszigeteléssel rendelkezik
 • A sima felület köszönhetően minimális a vízkőképződés
 • Érzékelőhüvellyel, cirkulációs csatlakozási lehetőséggel és hőmérővel ellátva
 • A zománcbevonatnak köszönhetően higiénikus védelemmel és korrózióvédelemmel rendelkezik
 • A szigetelés HCFC-mentes merev PU hab

 

Mi az az Install Storax puffertartály és miért kell?
 

A puffertartály valójában egy meleg víz tároló tartály, amely az előállított hőenergiát későbbi felhasználásra tárolja el. A hőszivattyús rendszereknél leginkább olyan melegvíz előállító berendezések kiegészítőjeként tanácsos a használata, melyek nem egyenletesen állítják elő a hőt.

Az Install Storax hőcserélő nélküli puffertartály a hagyományos fűtési rendszerek energiatárolójaként funkcionál. Maximális komfortérzetet biztosít azáltal, hogy kiegyenlíti a hőtermelő és a hőigény időbeli eltérését.

 • A pufferek rendelhetők 40, 60, 80, és 100 literes kiszerelésben is
 • Hőcserélő nélküli puffertároló
 • PU szigeteléssel rendelkezik
 • Belül nyers, kívül alapozott felületvédelemmel
 • Hosszú élettartam
 • Kiváló minőség


További kérdésed van?

Kérdéseid vannak még a hőszivattyúval, pufferekkel vagy az indirekt tárolóval kapcsolatban? Menj be áruházunk egyikébe vagy hívj minket munkaidőben telefonos elérhetőségeinken!