Tartalom átugrása

Hasznos cikkek

Új Otthonfelújítási Program 2024: Energiamegtakarítás Kondenzációs Kazánokkal

13 Jun 2024

2024-ben új otthonfelújítási program indul Magyarországon, amely rengeteg lehetőséget kínál a háztulajdonosok számára, hogy energiatakarékosabbá és környezetbarátabbá tegyék otthonaikat. A program különösen nagy hangsúlyt fektet a fűtési rendszerek korszerűsítésére, ezen belül is kiemelten kezelve a kondenzációs kazánok telepítését. 


Miért érdemes kondenzációs kazánra váltani?

 A hagyományos kazánokkal szemben a kondenzációs kazánok sokkal hatékonyabbak, mert képesek a füstgázokban rejlő hőt is hasznosítani, amely a hagyományos kazánoknál egyszerűen a kéményen keresztül távozik. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy a kazán kevesebb energiát használjon fel ugyanannyi hő előállításához, ami jelentős megtakarítást eredményezhet az energiafogyasztásban és a fűtési költségekben.

@szerelvenybolt.hu Te hallottál m ár az otthonfelújítási programról❓Ha már meg is van mire veszed igénybe, akkor írd meg nekünk kommentbe!💬 #szerelvénybolt#támogatás#otthonfelújítás #otthonfelújításitámogatás ♬ eredeti hang – szerelvénybolt.hu - szerelvénybolt.hu

 
Energiamegtakarítás kondenzációs kazánokkal

 A kondenzációs kazánokkal történő fűtés akár 30-40%-kal is kevesebb gázt igényelhet, mint egy régebbi, hagyományos kazán esetében. Ez a megtakarítás nemcsak a havi számlákon jelentkezik, hanem hosszú távon is jelentős költségcsökkentést eredményezhet. Például, ha egy átlagos magyar háztartás éves gázfogyasztása 1200 köbméter, akkor egy kondenzációs kazánra való áttéréssel akár 400 köbmétert is megtakaríthatnak évente.

Sokan fordultok hozzánk azzal a kérdéssel, hogy mennyi energiát lehet megspórolni azzal, ha a régi álló vagy fali kéményes gázkazánotokat lecserélitek egy modern kondenzációs kazánra.  

A kérdések miatt csináltattunk egy elképzelt kádárkocka családi házra egy számítást. A legtöbb ilyen házon nincs, vagy nagyon minimális szigetelés van.  

Az első és legfontosabb dolog az, hogy a „H” energiabesorolás „G”-re emelkedett. 

 

Kockaház projekt meglévő Kockaház projekt tervezett

 

Meglévő energetikai tanusítvány

Tervezett energetikai tanusítvány

De ez mit is jelent?

A fűtési energia felhasználás 21828 kWh/szezonról 14445 kWh/ szezonra mérséklődött, ami 33%-al kevesebb fogyasztást jelent.  

Ha meg akarjuk azt nézni, hogy mennyi gázt spóroltunk meg, akkor azt látjuk, hogy az 2518 m3 helyett 1660 m3-ert fogyasztott volna az épület.

Az MVM kalkulátora szerint ez 725 529 Ft-os éves számla helyett 177 519 Ft-os fizetni valót jelent.

https://www.mvmnext.hu/foldgaz/Egyetemes-Szolgaltatas/Ugyintezes/Arak-dijszabasok/Eves-dijkalkulator/dijkalkulator 

 

További előnyök

- Környezetvédelem: A csökkentett gázfogyasztás kevesebb szén-dioxid kibocsátással jár, ami hozzájárul a környezetvédelemhez és a klímaváltozás elleni küzdelemhez.

- Modern technológia: A kondenzációs kazánok általában hosszabb élettartamúak és kevesebb karbantartást igényelnek, mint a hagyományos kazánok.

- Komfort: Jobb hőszabályozást és egyenletesebb fűtést biztosítanak, ami növeli az otthoni komfortérzetet.


Az otthonfelújítási program előnyei

Az új otthonfelújítási program által a kondenzációs kazánok beszerelésére és cseréjére támogatás igényelhető. Ez még vonzóbbá teszi a váltást azok számára, akik fontolgatják a fűtési rendszerük korszerűsítését. A támogatás mértéke és a pontos feltételek itt írtunk korábban.

Új Otthonfelújítási támogatás 2024: minden, amit tudni érdemes


Kondenzációs kazánok telepítése: lépések és tanácsok

1. Előkészületek: Mielőtt belevágna a kondenzációs kazán telepítésébe, érdemes konzultálni egy szakértővel, aki felméri a ház fűtési rendszerének állapotát és javaslatot tesz a legmegfelelőbb kazán típusára.

2. Támogatás igénylése: Gyűjtse össze az összes szükséges dokumentumot és információt a támogatás igényléséhez. Az otthonfelújítási program keretében számos kedvezmény és támogatás érhető el, amelyekkel csökkentheti a beruházás költségeit.

· Személyi igazolvány, lakcímkártya (tartozkodási helynek meg kell egyezni a felújítandó ház címével)

· 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolás

· Ingatlan tulajdoni lap, használatbavételi engedély, térképmásolat

· Adótartozás „nullás” igazolás

· Egy felújítás előtti energetikai tanúsítvány

3. Telepítés: A kazán telepítését csak szakképzett szerelő végezheti. Fontos, hogy a telepítés megfeleljen minden vonatkozó szabványnak és előírásnak.

4. Üzembe helyezés és karbantartás: A telepítés után a kazánt üzembe kell helyezni és be kell állítani a megfelelő működéshez. Rendszeres karbantartással biztosítható a kazán hosszú élettartama és hatékony működése.


Összegzés

A 2024-es otthonfelújítási program kiváló lehetőséget kínál a háztulajdonosoknak, hogy korszerűsítsék otthonaikat, különös tekintettel a fűtési rendszerekre. A kondenzációs kazánok jelentős energiamegtakarítást és költségcsökkentést eredményezhetnek, miközben környezetbarátabb megoldást nyújtanak. Ha szeretné csökkenteni fűtési költségeit és hozzájárulni a környezet védelméhez, érdemes fontolóra venni egy kondenzációs kazán beszerelését az új otthonfelújítási program keretében.

Tájékozódjon, tervezzen előre, és éljen a lehetőségekkel, hogy otthona még kényelmesebb és energiatakarékosabb legyen!

Képzelje el, hogy egy modern, energiatakarékos otthonban él

A modern technológia és az állami támogatások révén most valóban lehetséges egy olyan otthon kialakítása, amely nemcsak kényelmesebb és költséghatékonyabb, hanem hozzájárul a fenntartható jövőhöz is. Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, és tegye meg az első lépést egy energiatakarékosabb otthon felé!

Ha további információkra van szüksége, látogasson el a program hivatalos weboldalára, vagy forduljon szakértőhöz, aki segít eligazodni a részletekben és a támogatási lehetőségekben.

 Éljen a lehetőségekkel, és alakítsa át otthonát egy fenntarthatóbb jövő érdekében!

Tekintsd meg a témában a legfrissebb információkat
Előző
Következő

Sikeresen feliratkoztál a hírlevelünkre!

Az e-mail cím már foglalt!

Csomagajánlat

Termékváltozat választása

Módosítás
Összehasonlítás
Általános Szerződési Feltételek
és az
this is just a warning
Bejelentkezés