Tartalom átugrása

Hasznos cikkek

Új Otthonfelújítási Támogatás 2024: Minden, Amit Tudni Érdemes

10 May 2024

Árajánlat adás áruházainkban épületgépészeti anyagokra (gázkazán, használati melegvíz berendezés stb.)

Áruházaink

Az otthonfelújítási támogatások mindig is népszerű témát jelentettek a lakástulajdonosok körében, és a 2024-es év új lehetőségeket hozott a családi házak tulajdonosai számára. A kormány bejelentette, hogy az 1990 előtt épült ingatlanok tulajdonosai pályázhatnak a legújabb támogatási programra, melynek keretösszege 108 milliárd forint. 

@szerelvenybolt.hu

Te képben vagy már az otthonfelújítási programmal?🤔Mi elmondunk minden hasznos tudnivalót! ✌️🥳#szerelvénybolt #szerelveny #szerelvenybolthu #otthon #otthonfelujitas

♬ eredeti hang - szerelvénybolt.hu

 

A támogatás részletei 

 • Összeg: Akár 6 millió forint támogatás, melynek egy része (maximum 3,5 millió forint) vissza nem térítendő, míg a másik része kamatmentes kölcsön. 
 • Cél: Az ingatlanok energetikai korszerűsítése, legalább 30%-os energetikai megtakarítás elérése. 
 • Feltételek: A támogatásra 1990. december 31. előtt épült családi házak esetében lehet pályázni, és az igénylőnek 2024. május 1-je óta életvitelszerűen ott kell laknia. 

 

Várhatóan milyen dokumentumok lesznek szükségesek az otthonfelújítási támogatás igényléséhez?

 
 • Munkáltatói jövedelemigazolás 
 • Ingatlan tulajdoni lapja 
 • Érvényes személyi igazolvány, lakcímkártya 
 • Nemleges igazolás adótartozásról (A tervezet alapján nem lehet a bruttó minimálbért meghaladó köztartozása az igénylőnek). 
 • Több tulajdonos, vagy haszonélvezői igénylés esetén tulajdonosi hozzájárulás(ok). 

Ajánlott mihamarabb felvenni a kapcsolatot egy energetikai tanácsadóval, aki szakértelmével hozzájárulhat otthonunk energetikai felújításának tervezéséhez. Ő képes lesz felbecsülni, milyen felújítási munkálatokra van szükség, ezek költségeit és az általuk elérhető energia-megtakarítást. A támogatási pályázat hivatalos kiírásakor közzétételre kerül egy szakemberek listája is, amely segítséget nyújthat a megfelelő szakértő kiválasztásában. Fontos megjegyezni, hogy jelen állás szerint csak olyan szakemberekhez fordulhatunk, akik szerepelnek rajta. 

 

Hogyan pályázhatsz? 

A pályázat benyújtásának pontos menetéről és a szükséges dokumentumokról a hivatalos tájékoztatók adnak részletes információt. Fontos, hogy a pályázó rendelkezzen magyar adóazonosító jellel, és az ingatlanban legalább 2024. május 1-je óta lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezzen. 

Otthonfelújítási támogatás menete
Forrás: https://otthonfelujitasi-tamogatas.hu/reszletek-a-tamogatas-kapcsan/

 

 Miben segíthet a Szerelvénybolt.hu? 

Az új otthonfelújítási program keretében felújíthatod a fűtési rendszeredet. A támogatott munkák között szerepel a régebbi gázkazán cseréje és a fűtési rendszer, valamint az ahhoz kapcsolódó a használati melegvíz rendszer korszerűsítése. A legutóbbi információk szerint bekerült a támogatható tevékenységek közé a hőszivattyús fűtési rendszer kiépítése is. A Szerelvénybolt.hu-n mindent megtalálsz, amikre ezekhez a munkákhoz szükséged lehet. Gázkazán, hőszivattyú, szobatermosztát, padlófűtéscső, fűtési szerelvények, radiátor. 

@szerelvenybolt.hu Te hallottál m ár az otthonfelújítási programról❓Ha már meg is van mire veszed igénybe, akkor írd meg nekünk kommentbe!💬 #szerelvénybolt#támogatás#otthonfelújítás #otthonfelújításitámogatás ♬ eredeti hang – szerelvénybolt.hu - szerelvénybolt.hu

 

Fontos, hogy a költségeket a pályázat maximalizálja:  

A Hitelprogram keretösszegének 20%-át nem haladhatja meg a magas hatásfokú gázkazánnal való fűtésrendszer korszerűsítés céljára nyújtott Kölcsönök együttes összege. 

 • Kazán cserénél 2 438 400 Ft/klt lehet a munkadíj és 1 422 400 Ft/klt az anyagár 
 • Hőleadó berendezések esetében 2 133 600 Ft/klt maximális munkadíj mellett 1 422 400 Ft/klt lehet az anyagár.  
 • Melegvíz előállító berendezés esetén 457 200 Ft/klt lehet a munkadíj és   266 700Ft/klt az anyagár 
 • Az energetikai tanúsítvány ára maximum 50ezer forint lehet 

 

Miért fontos ez a lépés?

 

Az új támogatási program nemcsak az otthonok állapotának javítását célozza, hanem hozzájárul az ország energetikai hatékonyságának növeléséhez is. Az energetikai korszerűsítések révén csökkenhetnek a rezsiköltségek, és javulhat az ingatlanok piaci értéke. 

Gázkazánok

Hőszivattyúk

Használati melegvíz berendezések

Előző
Következő

Sikeresen feliratkoztál a hírlevelünkre!

Az e-mail cím már foglalt!

Csomagajánlat

Termékváltozat választása

Módosítás
Összehasonlítás
Általános Szerződési Feltételek
és az
this is just a warning
Bejelentkezés