Mint minden weboldal, a szerelvenybolt.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár.
Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket.

Az UNICEF munkáját segíti a Szerelvénybolt Kft.

2017 szeptemberétől cégünk az UNICEF Magyarország rendszeres támogatója. Az általunk és a további támogatók által összeadott forrást az UNICEF központja a váratlanul bekövetkezett SOS katasztrófák elhárítására fordítja, illetve hazai gyermekvédelmet biztosító programokban kamatoztatja.

Az UNICEF célja, hogy a havi, rendszeres támogatók adományaiból tartalékot képezzen, így a hirtelen felbukkanó súlyos problémák és katasztrófák esetén 48 órán belül el tudja kezdeni a segélyezési munkákat, hiszen ilyen esetekben az azonnali rendelkezésre állás életeket menthet. A Szerelvénybolt Kft. által is támogatott segélyprogram tette lehetővé például, hogy megkezdjék a Maria hurrikán és földrengés által sújtott mexikói térség rehabilitálását.

 

Forrás: unicef.hu

Forrás: unicef.hu

 

Az általunk is adott rendszeres támogatások és adományok biztosítják, hogy a szervezet olyan hosszú távú projekteket és programokat indíthasson el, mint egy iskola vagy kórház komplett felállítás és fenntartása. Az intézmények támogatása mellett prevenciós programokat is indít az UNICEF. Az ilyen jellegű programok és törekvések hatása hosszú távon érezhető – például az AIDS felvilágosító és gyerekházasság elleni programok esetén – évek kellenek ahhoz, hogy a változás elinduljon. Büszkék vagyunk rá, hogy közvetve részesei lehetünk adományunk által ezeknek a kiemelten fontos projekteknek, melyek katasztrófa helyzetekben életek megmentését, hosszú távon pedig pozitív társadalmi változásokat jelentenek.

Az UNICEF Magyarországnak olyan jelentős hazai programjai vannak, mint az UNICEF Gyerekhang vagy az Ébresztő-óra. Ezekkel a programokkal a gyerekjogok fontosságára hívják fel a figyelmet. HelpApp alkalmazásuk és Jogsegély oldaluk pedig gyerekeknek és felnőtteknek tud segítséget nyújtani a gyermekbántalmazással kapcsolatban.

A Szerelvénybolt Kft. dolgozóiként hiszünk az UNICEF jelmondatában megfogalmazott szellemiségben, miszerint „minden gyermeknek joga van a védelemhez, az oktatáshoz és az egészséghez.”

Te is csatlakoznál kezdeményezésünkhöz és segítenéd a szervezet munkáját? Keresd fel az UNICEF Magyarország holnapját, ahol további információkat kapsz a támogatási lehetőségekről: www.adomany.unicef.hu