Mint minden weboldal, a szerelvenybolt.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár.
Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket.

Vezeték nélküli

Rendezés:

A gázkazántermosztát elhelyezéséről

A gázkazántermosztát kicsit olyan, mint a fűtési rendszer lelke. Ha nem jól van beállítva, ha nem megfelelő típust preferál, vagy ha az elhelyezésével kapcsolatosan akadnak problémák, akkor bizony könnyedén plusz kiadásokba hajszolhatja magát.

A vásárlás során két releváns értékkel érdemes kombinálnia: a fűtésvezérlő villamosfeszültségének mértéke, valamint a bekötések száma. Ha ezekkel tisztában van, akkor már rendelkezik azzal a tudással, aminek hála könnyedén rátalálhat az optimális termosztátra.

Ha bizonytalan a fenti adatokkal kapcsolatosan, akkor érdemes segítségül hívnia a készülékéhez kapott leírást, amiben fel van tüntetve, hogy termosztát integrálása esetén milyen feszültségű modell választható. Ugyanitt megtalálhatja a bekötési vázlatot, ami alapján eldőlhet, hogy a termosztát két, vagy három vezetékes legyen. Olyan típust érdemes előnyben részesítenie, mely a fűtőrendszer bekötési számával megegyező bekötéssel büszkélkedik. Ha már beszerezte az optimális modellt, akkor jöhetnek az elhelyezésére vonatkozó információk. Kicsit könnyebb a “tilos” oldalról megközelíteni ezt a kérdést, így alább álljanak azok a helyek, ahova soha ne tegyen termosztátot: fűtőtest közelébe, ablak, vagy ajtó szomszédságába, de az extra hideg/meleg helyiségek sem ideálisak. Az északi tájolással például kizárható a napfény manipulációja. A legjobb hely a központ, ahol a legtöbb időt tölti például nappali vagy hálószoba.

A gázkazántermosztát vezeték nélkül is elérhető!

A rádiófrekvenciás jeleket fogó készüléknek nincsen szüksége kábelekre, ami egyszerűen nagyszerűvé teszi mind az elhelyezését, mind a használatát. Akár hordozhatóvá is teheti legújabb szerzeményét, ha nem tud megállapodni abban, hogy otthona melyik részén legyen az állandó bázisa.