Mint minden weboldal, a szerelvenybolt.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár.
Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket.

Kazánok és készülékek

A kazánok és egyéb készülékek között számos gyártó termékei megtalálhatók árak és a pontos méretezést segítő műszaki paraméterek szerint rendezhető formában. Így gázkazán, elektromos, hybrid és szilárdtüzelésű kazán, napenergiás, illetve hőszivattyús rendszer egyaránt fellelhető. Ezen kívül ebben a termékcsoportban találja a vízmelegítő, puffertároló, indirekt tároló, konvektor, hősugárzó és termosztát megoldásainkat, valamint az égéstermék-elvezetés megvalósításához szükséges eszközöket is.

A gázkazán vásárlás kritériumai

A gázkazán beszerzése kis túlzással élve életre szóló feladat. Egy minden szempontból ideális készülék ugyanis évtizedeken keresztül, hűségesen szolgálhatja önt. Az elégedettségéhez, azonban elengedhetetlen, hogy egyedi igényeihez idomulva fedezze fel az optimális modellt.

A teljesítmény, a funkcionalitás, a káros anyagok kibocsájtásának mértéke, a garanciába foglalt idő és a szervízhálózat megbízhatósága - ezek a már önmagukban beszédes jellemvonások gyakorlatilag mindent elárulhatnak az adott márka, konkrét típusáról. Érdemes egyesével alaposan kielemeznie a tulajdonságokat, ugyanis így ténylegesen komplex képpel gazdagodhat, aminek hála döntésének helyessége megkérdőjelezhetetlenné válik.

A kondenzációs készülékek esetén az sem mellékes kérdés, hogy nyílt vagy zárt égésterű terméket preferáljon inkább? Előbbinél a szerkezet az ideális égéshez szükséges oxigént annak a helyiségnek a levegőjéből nyeri, ahol üzemel. Ennek a megoldásnak a legnagyobb veszélyforrása, hogyha valami hiba csúszik a rendszerbe, akkor könnyedén szénmonoxid kerülhet a légtérbe, ami komoly problémákhoz vezethet. Utóbbi alternatívánál a duplacsöves kéményrendszeren keresztül, kívülről jut oxigénhez a berendezés, aminek óriási pozitívuma, hogy az égéstermékek nem állnak kapcsolatban a lakótér atmoszférájával. Ezt a típust a köznyelvben nem egyszer “turbósnak” becézik.

 A kondenzációs gázkazán előnyei

Rengetegen beszélnek a kondenzációs megoldás előnyeiről, melyek valóban meggyőzőek. A technológia lényege, hogy az égés során keletkező hőenergiát újra kinyeri a berendezés a füstből, vagyis végül sokkal kevésbé környezetszennyező végtermék hagyja el a kéményt, ráadásul kevesebb gáz felhasználása szükséges, mint egy alap zárt terű készülék esetében.