Tartalom átugrása

Hasznos cikkek

Hogyan találjak korrekt szakembert?

21 Dec 2023

Rengeteg horror sztorit olvasni és hallani, ami arról szól, hogy a szakember a munkafolyamat közepén, félkész eredménnyel egyszer csak eltűnik vagy az eredmény nem lesz tökéletes. Ilyen horrorsztorikat vártunk 2023-ban a Rádió1-gyel közösen megrendezett Kókler Bajnokságra. Ezért nagyon fontos, hogy csak olyan szakemberrel kössünk megbízást, akinél még csak a gyanúja sem áll fent annak, hogy nem korrektül jár el. De mik azok a jelek, amikre érdemes figyelni?

  1. Referencia: korábbi munkálatok képei weboldalon, akár írásos dokumentáció, szakmai Facebook oldal – mind-mind arra utal, korrekt szakemberrel van dolgunk. Ha nincs rejtegetni valója, és megmutatja eddigi munkáit, akkor valószínűleg jó szakemberrel van dolgunk.
  2. Szerződés: csak az számít, ami le van írva. Telefonon vagy személyesen történt megegyezést minden esetben írásba kell foglalni. Ha a szakember ettől elzárkózik, akkor köszönjünk el egymástól. Az írásos szerződés nem csak a megrendelőt, hanem a kivitelezőt is védi. Az, hogy mit figyelj a szerződésen, itt találod.
  3. Kérj be több árajánlatot: ha csak egy árat látsz, nem tudod összehasonlítani őket, érdemes minimum 3 árajánlatot is bekérni. A túl alacsony és túl magas díj is legyen gyanús. Egyébként az árajánlat részletessége is sok mindet elárul. Minél részletesebb, annál jobb.
  4. Kommunikáció könnyedsége: ha még a munka elkezdése előtt nem tudod elérni, akár napokig, az nem jelent jót. Természetesen nem kell, hogy azonnal felvegye neked a telefont (hiszen dolgozik napközben), de egy válasz SMS vagy visszahívás jó, ha megtörténik egy napon belül.
  5. Ne akarj sietni: ha találsz egy megbízható, jó szakembert, akkor érdemes várni rá, még ha hónapokkal később is ad időpontot. Ha valaki azonnal tud kezdeni, az megint csak legyen gyanús.

Száz szónak is egy a vége, ne siess a döntéssel, szánd rá az idődet az árajánlat bekérésekre, azok összehasonlítására, mert rengeteg stresszt tudsz megspórolni ezzel.

Előző
Következő

Sikeresen feliratkoztál a hírlevelünkre!

Az e-mail cím már foglalt!

Csomagajánlat

Termékváltozat választása

Módosítás
Összehasonlítás
Általános Szerződési Feltételek
és az
this is just a warning
Bejelentkezés