Tartalom átugrása

Hasznos cikkek

10 érv a hőszivattyú használata mellett

21 Dec 2023

Napjainkban egyre több otthonban és újépítésű ingatlanban találkozhatunk hőszivattyús rendszerrel. De miért terjedt el ilyen gyorsan ez a megoldás? Tényleg annyira megéri hőszivattyút használni hűtésre-fűtésre? Röviden: igen. Hosszabban: igen és most összeszedtünk 10 érvet mellette.

  1. Környezetbarát: A hőszivattyúk környezetbarát módon működnek, mert a föld hőenergiáját használják, nem keletkezik égéstermék és nem igényel fosszilis tüzelőanyagokat.
  2. Energiahatékonyság: Ez szorosan kapcsolódik az 1. érvhez: a hőszivattyúk rendkívül energiahatékonyak, mivel a környezeti hőt használják fel a fűtéshez és a hűtéshez. Egységnyi energiabevitellel optimális üzemeltetés mellett akár négyszeres hőenergiát állít elő.
  3. Pénztárcabarát: Az energiahatékonyságuk révén a hőszivattyúk hosszú távon alacsonyabb rezsiköltségeket eredményeznek, mivel kevesebb energiát igényelnek a működésükhöz.
  4. Hűtés-fűtés funkció: A hőszivattyúk nemcsak fűtésre, hanem hűtésre is alkalmazhatók, így egész évben kellemes hőmérsékletet tarthatunk otthonunkban, alacsony rezsiköltség mellett. Emellett melegvíz biztosítására is tökéletesen alkalmas.
  5. Hosszú élettartam: Megfelelő karbantartás esetén a hőszivattyúk hosszú élettartammal rendelkeznek, így hosszú távon is megbízható fűtési és hűtési megoldást nyújtanak.
  6. Állami Támogatások: Mivel a hőszivattyúk segítenek leválni a fosszilis energiaforrásokról, így különböző támogatások léteznek a beszerzésükhöz, ami csökkentheti a beruházás költségeit.
    Jelenlegi állami támogatási tervezet
  7. Nem függ a fosszilis tüzelőanyagoktól: 2023-ban kevés égetőbb megoldandó probléma van, mint az olaj-és gázárak növekedése. Mivel a hőszivattyúk nem igényelnek fosszilis tüzelőanyagokat, nem függenek az olaj- vagy gázáraktól, így kiszámíthatóbbak a hosszú távú költségek.
  8. Utólag is beszerelhető: Nem csak új épület esetén beépíthető, hanem már meglévő fűtési rendszerhez is csatlakoztatható.
  9. Napelemrendszerrel is összeköthető: Ha igazán energiahatékonyak szeretnénk lenni – és a megfelelő keretösszeg is a rendelkezésünkre áll – napelemrendszerrel is összeköthető. Így rezsiköltségünk drasztikusan csökkenthető
  10. Alacsony karbantartási költség: Rendszeres karbantartás mellett a havi költsége rendkívül alacsony.
Előző
Következő

Sikeresen feliratkoztál a hírlevelünkre!

Az e-mail cím már foglalt!

Csomagajánlat

Termékváltozat választása

Módosítás
Összehasonlítás
Általános Szerződési Feltételek
és az
this is just a warning
Bejelentkezés