Mint minden weboldal, a szerelvenybolt.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár.
Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket.

Termékek Menü

logok

Konvektor, hősugárzó

Konvektor kínálatunkban a kéményes, parapetes és falifűtő megoldások egyaránt megtalálhatók, ezen kívül hősugárzó termékek is elérhetők kedvezőn áron, akár akció keretében. A konvektorok Magyarországon jelenleg is nagyon elterjedtek, jellemzően egy helyiség fűtésére alkalmasak. Ma már korszerű gázkonvektorok segítségével akár nagyobb helyiségek egyenletes és gazdaságos fűtése is megoldható. Tekintse meg kínálatunkat, válasszon gazdaságos és olcsó megoldást konvektor, illetve hősugárzó eszközeinkből, raktárról!

A konvektor története és felhasználása

Ha azt hallja, hogy konvektor milyen kép jut először eszébe? Sokan idézik fel gyermekkoruk kattogós gázmegoldásait, melyek időközönként rákezdtek a monoton zajcsinálásra, aztán csendesen elhallgattak. Másoknak az elektromos alternatívák ugranak be, melyek valóban ugrást jelentenek a technikai fejlődés során. Ahány ház annyi szokás, s ez a régi mondás ebben az esetben is maradéktalanul megállja a helyét. A minőség, azonban nem szenvedhet csorbát és nem képezheti kompromisszum tárgyát. Több szempontból sem.

Egyrészt a biztonság örökérvényű kitétel. Az egészsége, illetve a környezetében élők állapota prioritást élvez. Ha megbízható eszközre bízza a fűtést, akkor nincs mitől tartania. S ez a kijelentés gázzal működő variánsokra is maradéktalanul igaz. A nyugalmát nem éri meg feláldozni, arról nem is beszélve, hogy jó közérzeténél nincsen lényegesebb. Másrészt az energiahatékonyság fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Nem az nevezhető jó befektetésnek, ami a megvételkor megtérül, hála az alacsony bekerülési költségnek, hanem az a struktúra, mely hosszútávon garantálja az elégedettséget és a hibátlan használatot.

A gázkonvektor nagyobb terek befűtésére alkalmas. Alapesetben öntöttvas és lemezes kialakítású modellek közül válogathat, utóbbiak régen valóban pattogtak, a tágulás következtében, de a rohamosan fejlődő technológiának hála ma már más a helyzet. Az öntöttvas verziók drágábbnak számítanak, ám strammságuk megkérdőjelezhetetlen.

A konvektor akár mobilizálható is lehet!

Léteznek olyan fűtőszállal üzemelő elektromos alternatívák, melyek hordozhatóak, és kisebb terek befűtésére alkalmasak, maximum, mint kiegészítő fűtési megoldások.