Mint minden weboldal, a szerelvenybolt.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár.
Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket.

Mit érdemes tudni sarokkád vásárlás előtt?

A fürdőszoba központi eleme a fürdőkád: mérete, alakja, elhelyezkedése meghatározza a napi tisztálkodási szokásokat, a reggeli, frissítő zuhanytól az esti, nyugtató fürdőig. A fürdőszoba stílusos kiegészítője a sarokkád, azonban mielőtt a legközelebbi szerelvényboltban kiválasztjuk a legmegkapóbb darabot, érdemes végiggondolni pár szempontot.

Sarokkád a gyakorlatban. Praktikus és esztétikus | Szerelvénybolt.hu

Sarokkád a gyakorlatban. Praktikus és esztétikus


A fürdőszoba adottságai

Általában nem egy általunk megálmodott, újépítésű házba kell fürdőszoba elemeket választani, a meglévő helyből kell kihoznunk a legtöbbet. Első lépésként érdemes végiggondolni a helyiség adottságait:

  • milyen méretű és alakú helyiségben kell elhelyezni a kádat,
  • a szerelvényezés és a kiállások mennyire befolyásolják a kád kiválasztását.

A sarokkádak egyik nagy előnye, hogy helytakarékosak: nem igénylik a klasszikus hosszú-keskeny fürdőszobaformát, ellenben a kihasználatlan sarkokat praktikummal töltik fel. A fürdőszoba alakján túl, a méret is meghatározó. Elsősorban nagyobb méretű fürdőhelyiségben mutat jól egy sarokkád, ám manapság egészen kisméretű kádak is kaphatók. Érdemes megjegyezni, hogy ezeknek az ülőfelülete körülbelül 1 méter: nem lehet elfeküdni benne, a láb kiegyenesítése is akadályba ütközhet. A jól megválasztott sarokkád optikailag nagyobbá varázsolhatja az egyébként kisméretű fürdőszobát, de ugyanakkor, zsúfolttá, kényelmetlenné is teheti. A kád mellett 70 centiméternyi hely szabadon hagyása javasolt a be- és kiszálláshoz. A szerelvényezésre, csapkiállásokra, szennyvízlefolyó helyére már a legelején érdemes odafigyelni, nehogy kellemetlen meglepetés érjen.

Amennyiben a hosszú-vékony fürdőszoba alakhoz választana klasszikus fürdőkádat, ezen az oldalon különböző termékek közül válogathat.


A sarokkádak főbb jellemzői

Számos előnye van a sarokkádaknak, ám el kell fogadni, hogy nem mindenki számára megfelelő! Nagyterű fürdőszobákban remekül mutat, még nagyobbá varázsolja a teret. A fürdőzést kedvelők, jobban értékelik ezt a fürdőkádtípust, hiszen sokkal kényelmesebb, akár két ember számára is. Nagycsaládosok számára kimondottan praktikus: a fürdőkád peremén az egész család piperéi kényelmesen elférnek. Ám nem minden arany, ami fénylik! Fel kell készülni arra, hogy a kád teleengedése vízzel több időt vesz igénybe, illetve a nagyobb űrtartalom a vízszámlán is megmutatkozhat. Ha nem szeretnénk zuhanyzókabint a fürdőszobába, kádparavánnal lehetőségünk van a fürdőkádban is zuhanyozni. Kínálatunkban többféle kádparaván közül válogathat!

Amennyiben a kényelmi szempont dominál döntésünkben, érdemes megfontolni, hogy masszázsfunkcióval rendelkező kádat szereltetünk be a teljes relaxáció jegyében. Örökérvényű tanács: a vízszigetelésen ne fukarkodjunk, ugyanis számos kellemetlenségtől mentjük meg magunkat!


A kád anyaga

Az akril kádak legnagyobb előnye az, hogy a benne lévő meleg víz lassabban hűl ki kedvező hőtartó tulajdonsága miatt. Sarokkádnál ez az anyag különösen jó szolgálatot tesz, hiszen nagymennyiségű víz gyors kihűlését akadályozza meg. A lemezkádat környezetbarát, a természetben megtalálható anyagok alkotják, tehát újrahasznosítható. Az akril káddal ellentétben, sokkal ridegebb, könnyebben kihűl, de ennek orvoslására érdemes körülötte vezetni a fűtéscsövet. Az öntöttvas kádak nehezek, ám ebben van legfőbb előnyük: stabilak. Szabadon álló kádakhoz ajánlott ez az anyag.

Akril sarokkád-kínálatunkat tekintse meg itt!


Alternatíva

Előfordul, hogy az elképzelésünk nem egyezik a lehetőségeinkkel. Ha mindenképp ragaszkodunk a sarokkád stílusosságához, viszont a fürdőhelyiségünk paraméterei nem felelnek meg ennek, az aszimmetrikus fürdőkád lesz a megoldás! Kisebb fürdőszobákban a kádhoz igazodik a többi elem is. Ezek a kádtípusok a sarokkádak különlegességét vegyítik a szögletes kádak alakjával. Abban az esetben is remek megoldás, ha a fürdőszobában nem fér el a zuhanykabin és a kád együtt.

Az alábbi oldalon aszimmetrikus fürdőkádak közül válogathat!

A különösen pénztárcabarát termékekkel legyünk gyanakvóak! A kád hosszú távú befektetés, érdemes megbízható gyártótól vásárolni, a garanciális feltételeknek utánajárni!