Mint minden weboldal, a szerelvenybolt.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár.
Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket.

Termékek Menü

logok

Kondenzációs fűtő kazán

Rendezés:
Nézet:
Előrendelhető
382.943 Ft

A kondenzációs fűtő kazán valódi pénztárcabarát beruházás!

A kondenzációs fűtő kazán több szempontból is megtérülő befektetés. A technológia lényege, hogy a készülék az égéstermékben maradt hőenergiát újra felhasználja, ennek két pozitív következménye is van. Egyrészt a keletkező füst sokkal környezetbarátabb komponensekből áll, vagyis tisztább, mint a hagyományos, vagy akár szimplán zárt terű rendszerek esetében. Másrészt sokkal kevesebb gáz szükséges adott hőfok biztosításához, az újrahasznosuló hőenergiának köszönhetően. Összegezve tehát kifejezetten sokat spórolhat az alkalmazásával, ugyanis a kevés fogyasztás csökkenő gázszámlát jelent, ami óriási érték a mai világban. Akkor a leggazdaságosabb a működése, hogyha alacsonyabb hőmérsékletű hőleadó rendszer üzemel a segítségével például fal- vagy padlófűtés.

Ha lehetőségeihez idomulva a régi, kissé túlméretezett radiátorok mellé kívánja felszereltetni a szerkezetet, akkor mindenképpen érdemes a lakótér szigetelését átnézetnie, ugyanis ezzel rengeteg felesleges kiadástól óvhatja meg önmagát, ráadásul a berendezés hatékonysága is sokszorosan fokozható. A cikkünkben a fűtő alternatívát helyezzük a középpontba, de kiegészítő információként kiemelhető, hogy a kombi megoldás is méltán népszerű, hiszen a közbenjárásával nemcsak a fűtést, hanem a melegvíz ellátást is energiatakarékossá teheti, egyetlen kazán harcrendbe állításával.

A kondenzációs fűtő kazán teljesítménye nem lényegtelen!

A vásárlás során érdemes szeme előtt tartania a teljesítményre vonatkozó értékeket. Leggyakrabban alkalmazott készülékek a 18, 24, 28, 30 KW-os  variációk. A hőszükséglet pontos kiszámítását a legjobb, s hosszútávon a leginkább kifizetődő, ha épületgépész tervezőre testálja, aki nagy precizitással, gyorsan, konkrét adatokkal szolgálhat, ezzel is megkönnyítve a választás procedúráját.