Mint minden weboldal, a szerelvenybolt.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár.
Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket.

Termékek Menü

logok

A kondenzációs fűtő kazán használatának előnyei

A kondenzációs fűtő kazán, mint technológia már a nyolcvanas évektől kezdve elérhető, ám az utóbbi években rohamos fejlődésen esett át ez a terület, aminek hála az eszközök minden eddiginél megbízhatóbbá, takarékosabbá és könnyen kezelhetővé váltak.

A működési elv egyébként egyszerűen summázható: a kazánban keletkező égéstermék hőmérséklete akár 50 Celsius fok alá is csökkenthető. Az eltávozó füst és gáz még jelentős mennyiségű hőenergiával rendelkezik, amit az égéstermékben található pára lecsapatásával ki lehet nyerni. Ezek után egy hőcserélő segítségével a fűtési rendszer hasznosítja a bónusz energiát.

A fentiekből egyértelműen kiderül, hogy a kondenzációs technológia roppantul gazdaságos, mivel rengeteg energiát és ezzel együtt pénzt takaríthat meg a segítségével. A biztonság természetesen elsőbbséget élvez, ezért a kazánokat úgy tervezték a szakemberek, hogy nem jön létre káros anyaglecsapódás a készüléken belül, valamint a kéményben.

A rendszer alkalmas arra, hogy indirekt tárolóval használati meleg vizet állítson elő. Az égéstér, ahogy fentebb is említettük nem áll összeköttetésben az élettérrel, ugyanis a káros füstök, gázok, egyszóval az égés során keletkező anyagok dupla falú kéményen keresztül távoznak el.

A kondenzációs fűtő kazán valódi malacpersely!

A mai világban roppantul fontos a takarékosság, mint cél, márpedig a kondenzációs technológiával olyan berendezéssel gazdagíthatja életét, mely a fenti törekvésnek maradéktalanul megfelel. Összefoglalóan egyetlen technológiának hála eredményesen alakíthat ki, tökéletesen és gazdaságosan működő fűtési rendszert, melynek kezelése mindennek tetejében kifejezetten egyszerű, működési elve pedig nagyszerű.