Mint minden weboldal, a szerelvenybolt.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár.
Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket.

Termékek Menü

logok

A tárolós kondenzációs kazán tudatosan jó döntés

A tárolós kondenzációs kazán praktikus, biztonságos és gazdaságos megoldás. Mi lehetne ennél a három jellemvonásnál fontosabb? 

 

Talán még az ár/érték arány, amiben a technológia szintén az élen jár. De minek is köszönheti ez az innováció a népszerűségét?

Ugyan már a nyolcvanas évektől elérhetőek voltak a kondenzációs technikát alkalmazó fűtésrendszerek, ám ezek még jócskán fejlesztésre szorultak. Az idő jótékonyan hatott erre a területre, mivel mára szó szerint kinőtte magát, s az egyik leginkább keresett megoldássá avanzsált, mely rengeteg pénzt takaríthat meg a háztartások számára.

A működési elv esszenciája, hogy az égéstermék hőmérséklete akár 50 Celsius fok alá mérsékelhető. Az eközben eltávozó forró füstgáz még jócskán tartalmaz hasznosítható hőenergiát. Ezt az energia az égéstermékben lévő pára lecsapatásával, majd hőcserélő segítségével kinyerhető. Így a rendszer ezt, a nem kevés energiát használja fel, aminek hála az üzemelése kimagasló mértékben gazdaságos.

A kondenzációs konstrukciók úgy lettek megalkotva, hogy a rendszerben létrejövő káros páralecsapódások biztonságosan el legyenek vezetve. A biztonság mindenekfelett elsőbbséget élvez, ebben a fejlesztők, gyártók egyaránt egyetértenek, s pontosan ezért erre a területre frekventáltan odafigyelnek.

A tárolós kondenzációs kazán sokszorosan megtérülő beruházás!

Mikor térül meg a befektetése a leginkább jövedelmező módon? Ha a bekerülési költségeket lefaragja, vagy ha a berendezés éveken, évtizedeken át hónapról-hónapra kevesebbet fogyaszt és ezáltal kisebb fűtésszámlákra számolhat? Utóbbi a helyes válasz, s ez az elv érvényesül ezen technológia esetén is. Így aztán az esztendők során, optimálisan megtérülhet egykori jó döntése.